Let theFöretaget Eqvital AB startades 2011 med syfte att erbjuda funktionellt foder, näringsprodukter, kunskap och utbildning som ett bidrag till att skapa hållbara hästar och ryttare.

Jag som driver Eqvital heter Anna Lidén. Jag är bland annat Diplomerad Hästfysioterapeut, Ridlärare och EquiBalance Coach. Efter Ridlärarutbildningen arbetade jag på ridskolor under många år, men under en period med barn, egenföretagande inom detaljhandeln, utbildning  inom affärsutveckling och marknadsföring, valde jag att ha hästarna och undervisning vid sidan av mitt andra arbete. Med den senaste hästen jag ägde tränade jag dressyr på MSV nivå. Efter att en skada satte punkt för min egen utveckling på hästryggen för några år sen, har jag ägnat all energi på att fortbilda hästägare.

Då en framväxande känsla och insikt av att problemen som elever och hästar hade, inte bara kunde tillskrivas en felaktig inlärning/ridning ledde mig vidare att söka fler verktyg för att komma åt problemen. Jag har därför under åren fortlöpande utbildat mig inom hästhälsa, med hästfysioterapi, massage, sadelinprovning, Equibalance, Equine Touch, Holistic behandling  mm. De senaste åren har fokus legat på näring och näringsmedicin.

Mitt mål är att bli Näringsmedicinsk expert på häst. Och genom det bidra till att skapa harmoniska, friska, starka hästar och balanserade ryttare.

Jag har även under några år varit engagerad i styrelsen för Göteborgs och Bohusläns Ridsportsförbund och där arbetat med utbildningsfrågor. Förutom att driva grossiströrelsen med analyser, foder och funktionsmedel håller jag träningar för privatelever och undervisar i hästkunskap på Uddevalla Gymnasieskola.
Till min hjälp har jag flera duktiga terapeuter inom olika specialområden.