Berättelser från några av våra kunder!

Gandur och Mirjam:

Jag köpte min islandshäst Gandur maj 2013 och han har varit dålig i magen till och från. Jag har provat det mesta allt från bakjäst, mag och tarm, mash, linfrökaka, kli och örtkur mm…

Juni 2014 fick han olyckligt bägge ligamentfästena på höger insida på framkota avslitna. Lång rehabilitering och i augusti -15 hade vi kommit igång med traven. Men han blev dålig i magen trots lång invänjning på 3-4 veckor med nya höet. Fick tips om linfrökaka med kli. Han blev bättre i magen och  vi fortsatte upptrappning av träningen. Men han blev varm i hovarna, svullen och varm gallig i alla benen. Han ville inte gå och allra minst trava. Åkte till veterinären 29:e september, och trodde att det berodde på skadan och att han avblastat höger fram, så att han var halt på alla fyra.

Döm om min förvåning när veterinären säger att han är inte halt. Men han vill ju inte gå, så det togs alla möjliga prover och ny veterinär tog över. Hon säger att han äter något som han inte tål, så hem och ta bort allt utom vitaminer och hö.

På en vecka försvinner värmen i hovarna och alla gallorna. Men ju bättre han blir i benen, ju sämre blir han bak. Rinner från rumpan, och enda ner till kotorna.  Tiden går och får tips om att ge honom en ört-kur med 1 dl linfrökaka, som jag började med 18:e december. Efter att tag blir han bättre, för att sedan bli sämre igen. Ringer ört-kvinnan och då tipsar hon mig om ”Primero TOTAL”.

Ringer Anna på Eqvital, och får råd att börja ge 1 dl och höja med det varje dag till jag kommer upp till 0,5 kg.

Börjar med ”TOTAL” söndagen den 14:e februari och Han blir bättre och bättre för varje dag. Och på fredagen när jag tar in honom från hagen, så har han en helt annan hållning samt pigg och vaken. Han älskar sin ”Total” och efter han ätit står han på gången och blir iordninggjord. Han skrapar med foten otåligt, som om han säger :- Kom igen matte nu ska vi ut och träna 😉Miriam 2 2

Jag skickar med foto på hur han såg ut innan jag började med Primero TOTAL.Miriam 1a 1

Sista bilden efter två veckor.Miriam 1 1

Känns helt otroligt, och jag vet inte om jag vågar hoppas och tro på att det är sant…

Han älskar sin TOTAL och en dag stod han långt bort i hagen och busade med sin kompis. När jag ropade, så kom han galopperandes och travandes till mig <3 Om det var mig eller att han vet att han ska få TOTAL vet jag inte 😉

Att få se en sådan här skillnad på så kort tid, känns helt otroligt. Äntligen är vi är på rätt väg, ett läkande från magen inifrån och ut.

Vi kommer vara ”TOTALEN” evigt tacksam.

Tack Anna för all support och feedback!

Mvh från en pigg och glad Gandur, med en minst lika glad matte Mirjam Broström


 

Så här berättade denna kund om sin häst:
”Det här är mitt 25-åriga sto, som har haft problem till och från hela vintern/våren med diarréer. Hon har alltid varit väldigt svårfödd, men nu tappade hon allt och lite till. Jag fick ingenting att funka. Det var så illa att jag höll på att ge upp henne (”problemet ” var att hon trots allt var pigg). Jag hade läst om Primero Total förut, men nu bestämde jag mig att hon skulle få en chans till.
Det här är bilder hur hon såg ut (inte kul att visa) men desto roligare bilder nu 6 veckor senare. SÅ OTROLIGT GLAD att det funkade 😀 ”

 

Baskir 1 Baskir 2 Baskir 4 Baskir 3


 

En GP Ponny!

Lena

 Emelie Weber och hennes fina ponny, Frans kom på andra plats i GP Ponnyn 2013.

Frans är 19 år och Svensk ridponny efter Carolinas Foxglove – Ceylon och Emelie har
tränat och tävlat Frans sedan december 2012. De har också bland annat tagit en 4:e plats i Distriktsmästerskapet Halmstad Fältridklubb 2013

Frans har sedan han kom till Emelie ätit Primero och mår toppen!


 

Ulf Ulvefjall

Ulf Ulvefjell

Ulf Ulvefjell, återförsäljare och C-tränare i fälttävlan, terrängbyggare och med mångårig erfarenhet av hästar säger följande om TOTAL:

”Hästarna mår utmärkt. Det verkar som om Primero ställer om hela organismen så att näringsupptaget totalt sett blir bättre. Vi ger tävlingshästarna 1 kg Primero om dagen och samma mängd ensilage som tidigare men vi får dra ner och begränsa för dom börjar bli för runda. Pigga till tusen är dom och vår stora svarta herre som vi upplevde som stel och knackig tidigare är mjuk och full av energi”.


 

Zorba 20111002 051.JPG-for-web-normal

Zorba

”Fodra med Primero TOTAL! Så här vackra blir hästarna på utsidan – och lika bra mår de på insidan!”

Nöjd kund – Thina Melleby med hästen Zorba – vittnar om den välgörande effekt Primero har haft: ”Zorba är harmonisk och uthållig, med en hårrem man kan spegla sig i och en mage i balans!”.


 

Exhinowa5093 Copyright Anette Mattsson

Exhinowa

”Mitt arabiska fullblodssto Exhinowa tävlar i så skilda grenar som Westernridning och körning. Hon tränar också klassisk dressyr och då och då får hon också hoppa och gå ”snabbjobb” som liknar galopphästens träning. Naturligtvis behöver hon då ett näringsrikt foder av högkvalitativa råvaror för att orka prestera på hög nivå. För oss som fodrar med Primero kommer det väl inte som någon större överraskning att ”Nowa” inte bara mår bra av sitt foder – hon ÄLSKAR det!”

Louise Wale, Slängsboda Arabstuteri


 

Katarina Karlsson

”Vi har använt Primero TOTAL till våra tre hästar sedan september 2012. Vi är mycket nöjda med att hästarna har fått en mycket bra pälskvalitet, och inte kräver lika stor kraftfodergiva som tidigare. Hästarna upplevs som mera tillfreds och har också ändrat sin kroppsform och uppbyggnad av muskler trots ganska lite träning i vinter. En av våra hästar som haft fång, fungerar mycket bra på detta foder.


 

Tellus

Josefine och Tellus

”Tellus mår så mycket bättre efter att han började äta Primero. Han håller formen, har glans i pälsen och ett bra humör!”


 

 

Ragnhild, Stall Raggalita, Norge

”De som har kjøpt foret og er veldig fornøyde. Det er drøyt i bruk, noe som er et stort pluss! Jeg ser det på høvene.”


YsabelleAse

Ingela och Ysabelle

”Ysabelle har blivit mycket glansig och fin i pälsen efter att jag började ge henne Primero. Förut kunde formen variera, men nu håller den sig i alla lägen.”

För ungefär 6 månader sedan började jag ge Primero Total till min häst, ett 16-årigt Connemarasto med viss fångkänslighet och en glupande aptit. Det första jag märkte var att hennes päls blev otroligt blank och fin. Jag märkte också att gödslet blev fast och runt och torrt, inget vätskigt slut alls. Då min häst är väldigt känslig för spannmål såsom havre, samt för stärkelse och socker i fodret, blev jag väldigt glad när jag hittade Primero. Jag var försiktig i början, men märkte snart att hon bara visade positiva effekter. Hennes kropp är slimmad och fin, hon bygger muskler bra och har energi och kraft att träna. Hon mår bra och har ett lugn över sig nu, och jag börjar till och med märka att de små depåer som hon av tidigare foder fått runt svansrot, manke och nacke, börjar försvinna. Detta trots att hon äter 1 kg Primero om dagen, vilket hon aldrig kunnat göra av andra foder utan att bli full av överskottsenergi. Fodret är väldigt välsmakande också och hon älskar det. Foderstaten för min häst är 8,5 kg hö samt 1 kg Primero om dagen och hon mår toppen! Nu väntar jag bara på att se vilken effekt Primero kan ge på hennes hovkvalitet.

Åse


 

Har du en historia att berätta?

Om du har en historia att berätta om hur Primero TOTAL förändrade ditt och din hästs liv, välkommen att höra av dig till oss!