Fördel med Funktionsfodret TOTAL för prestation:
Mycket fibrer – mindre stress
Fibrer ger mer salivproduktion då hästen måste tugga mer, vilket ger en stabilare fodersmältning med utsöndring av bikarbonat som naturligt finns i saliven och som ger ett ökat skydd för magens slemhinna. Risken för magsår minskar. Att hästen tuggar mycket ger också en mental tillfredställelse och mättnadskänsla vilket ger en fysiologisk stressreducering. Fiberbaserat foder fungerar som en vattenreservoar vilket ger en försäkring att hästen inte dehydrerar under prestation.
Lågt Glykemiskt Index, GI
Detta innebär att hästen inte får de blodsockersvängningar ett socker- men framför allt – stärkelserikt foder ger. Hästen presterar jämnare och man minskar risken för mjölksyra i muskulatur.
Fettsyror/fiber och fett
Detta är det som är hästens bästa och största energiutvinning. Ger en skonsam fokuserad uthållig energi, de glykogendepåer som finns i muskulatur och lever kan användas som reservbränsle till skillnad från när man utfodrar med socker och ffa stärkelserikt foder där det blir den enda källan: hästen kan då ”gå in i väggen” när energin “tar slut”. Fodret är också utmärkt för lättfödda såväl som svårfödda hästar då dess metabolism balanseras och näringen tas upp optimalt.
Mycket lättupptaglig näring
Vilket innebär att hästen kan fodras nära inpå prestation(2 tim) och få nytta av näringsämnen under prestationen(elektrolyter mm)

Komplett foder
Du behöver inte ge tillskott vid rekommenderad giva

Tävlingsfoder
Om din häst har svårt att äta grovfodret under tävlingsdagarna kan du i princip ersätta det med TOTAL. TOTAL är tryggt och säkert och du kommer uppleva att hästen har en bättre uthållighet om den kan få i sig viktiga näringsämnen fortlöpande under dagarna. Det innebär också att du inte behöver så stora mängder grovfoder med dig. Givetvis ska hästen ha tillgång till grovfoder för sitt tuggbehov, men näringsmässigt kan man ersätta stora delar av den dagliga givan med att ge 3-6 kg TOTAL beroende på individ och prestation.

OPTIMAL HEALTH INSIDE OUT